Tuesday, July 16, 2024

„ЈАС БЕЗ ТЕБЕ ПРОПАЃАМ..“ Сенида остана без својата мајка прерано, а во новата песна ги отпеа нивните најубави спомени

Пејачката Сенида Хајдарпашиќ од Словенија, попозната како Сенида, го освои регионот со својот специфичен глас и изглед.

Сенида во моментов е една од најпознатите изведувачи од овие простори, токму поради нејзината автентичност, а за нејзиниот приватен живот малку се знае.

Родена е во Љубљана, а нејзините родители се од Црна Гора. Единствениот познат факт од биографијата на пејачката е дека многу рано ја изгубила мајка си.

Мајката на словенечката дива починала, што оставило длабока трага кај Сенида. Таа во една прилика сподели фотографија од најважната личност во нејзиниот живот, кога сите можеа да видат колку личат.

Во своите песни и силни текстови, тагата за загубата на саканата личност, Сенида многупати ја пееше, а сега објави нов сингл кој, судејќи по текстовите, го посвети на својата мајка. Сенида со весела мелодија се сеќава на моментите со мајка си и вели дека богатството и славата се неважни без неа.

Ластовички летаат под сивото небо, да
Времето е страшно, пропаѓам без тебе.
Изгледа дека го слушам твојот глас секоја вечер.
Сонувам за цвеќиња, за твојата насмевка покрај фонтаната“.

Злато на мене, Диор.
Фама, ти го знаеш сето тоа
Не е важно кога, кога ќе те наречам мамо.
Кога таа гитара повторно засвири…“

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Следна вест